Over de kop

Over de kop - De afscheidsmusical voor groep 8 van 2021

Ook in 2021 komt Rep en Roer musicals met een wel heel bijzondere musical. Dit keer gemaakt in samenwerking met de Efteling. Een spannende musical die zich afspeelt in een decor, 10 spetterende liedjes en heel veel ondersteuning voor de kinderen om zelfstandig te oefenen. Of je nu live op het podium staat , streaming uitzendt op internet of er een mooie film van gaat maken. Met dit pakket weet je zeker dat je er met groep 8 een knallend feest van gaat maken.

Welkom in het attractiepark Ruigrijk. In Ruigrijk staan de mooiste achtbanen van Europa. De directie van het park wil graag een nieuwe achtbaan bouwen en dit keer doen ze dat op een speciale manier. Ze organiseren een Achtbaan Challenge: wie kan de mooiste achtbaan verzinnen? De enige voorwaarde is: hij moet over de kop gaan!

Veel kandidaten laten hun ontwerp zien aan de jury. Japie, een dromerige jongen die houdt van achtbanen tekenen, zit in het publiek. Als hij per ongeluk op de presentatiestip belandt, laat zijn tekening zien van een achtbaan die wel acht keer over de kop gaat en waarbij je kunt uitstappen in het wolkenrijk. Japie wordt hartelijk uitgelachen door de jury.

Maar de volgende dag staat daar opeens, tot ieders verbazing, Japies achtbaan! Hoe kan dit?! Dit is onmogelijk! Ook Japie is verbaasd. Maar niet lang, want voordat iemand hem kan tegenhouden is hij in een karretje gestapt en vertrokken. Iedereen wacht ongeduldig, maar het karretje komt niet terug… Waar is Japie gebleven?!

 

De burgemeester komt erop af: ‘Meteen afbreken die achtbaan!’. ‘Maar er zit een jongen boven!’ ‘Wat een onzin! Een achtbaan die uit het niets ontstaat, dat kan niet echt zijn!’. Zal Japie op tijd terugkomen, voordat de achtbaan wordt opgeblazen?

En wat gebeurt er eigenlijk ’s nachts in Ruigrijk, als de bezoekers er niet zijn??

Je maakt het mee in de musical van 2021: OVER DE KOP.

Vol met acts en leuke rollen als de Willem de Opvliegende Hollander, de fakir, Pelle van Pelles Panenkoekenrestaurant en de bergbeklimmers Helmut en Heinz. Het wordt een feestje voor iedereen!

 

Deze musical is ontwikkeld in samenwerking met de Efteling.

 

Rep en Roer

Rep en Roer Musicals is een productiebedrijf gespecialiseerd in het maken van musicals voor de basisschool. In de afgelopen tien jaar hebben we musicals gemaakt over zeer uiteenlopende onderwerpen. Van een kippenboerderij, een snoepfabriek tot een TV-studio. Ze hebben een ding gemeen: een sterk verhaal dat ergens over gaat met vlotte, gevarieerde muziek.