De laatste kerstboom

De laatste kerstboom

De kerstmusical: De laatste kerstboom Op het dorpsplein staat een aantal kerstbomen –verklede spelers- klaar om verkocht te worden. Grote, kleine, dikke en dunne bomen. Ze scheppen op over wie het eerst verkocht zal worden. Het kleine boompje Denneke verheugt zich er enorm op om in een huiskamer te staan en het kerstfeest mee te maken. Hij maakt zich alleen een beetje zorgen: hij is wel erg klein. En een beetje scheef. En veel naalden heeft hij ook al niet. Zou iemand hem eigenlijk wel willen kopen?! Denneke en de andere bomen zien allerlei verschillende klanten naar de kraam komen. Kerst lijkt voor iedereen iets anders te betekenen, denkt Denneke.

 

Elk facet van kerstmis wordt bezongen in een lied:  Een versierlied, eetlied, cadeautjeslied en eenwinterpretlied. Maar ook een lied over de geboorte van Jezus en over ongelijkheid in de wereld. De avond valt en alle kerstbomen zijn verkocht. Behalve Denneke. Eenzaam en alleen is hij achtergebleven op het plein. Niemand heeft hem willen kopen. Nooit zal hij weten hoe het is om een kerstboom te zijn. Maar dan gebeurt er iets onverwachts… Zal Denneke ooit het kerstfeest vieren? Aan het eind van het verhaal weet Denneke in ieder geval wat kerstfeest voor hem betekent: kerst is samen zijn.  De laatste kerstboom is een kerstmusical die door één groep, maar ook met de hele school gespeeld kan worden. 

 

Script:  Sylvia Wardenaar, songteksten en muziek: Meike Veenhoven, Sander Geboers, muziekproductie: Sander Geboers

Rep en Roer

Rep en Roer Musicals is een productiebedrijf gespecialiseerd in het maken van musicals voor de basisschool. In de afgelopen tien jaar hebben we musicals gemaakt over zeer uiteenlopende onderwerpen. Van een kippenboerderij, een snoepfabriek tot een TV-studio. Ze hebben een ding gemeen: een sterk verhaal dat ergens over gaat met vlotte, gevarieerde muziek.