De DJ draait door

De DJ draait door

De DJ draait door speelt zich af in een discotheek, waar binnenkort op het jubileumfeest een bijzondere gast zal optreden: de beroemde DJ Armina. Zij draagt altijd een masker en niemand weet wie ze eigenlijk is. Alleen vervelend dat die boze buren steeds komen klagen over de herrie.

 

Ondertussen wordt er in het koninklijk paleis het bekende schilderij ‘De Kaaskoppen’ van Bermbrand van Gein gestolen. De koning en de koningin zijn ontsteld. En ze waren al wat ongerust vanwege hun dochter Azalea, die steeds vaker wegblijft de laatste tijd. ‘Noem me toch geen hoogheid!’, fluistert DJ Armina tegen haar assistente als ze de draaitafel hebben bekeken in de discotheek. Want DJ Armina is eigenlijk kroonprinses Azalea! Ze heeft al genoeg problemen met haar ouders, die het maar niets vinden dat ze muziek maakt.

 

Dan klinkt er opeens een sirene en schieten er twee boeven met het gestolen schilderij de discotheek binnen. Niemand verbaast zich daarover, omdat het thema van het jubileumfeest ‘De Gouden Eeuw’is. Nadat de politie is vertrokken, proberen de boeven er weer vandoor te gaan met het schilderij, maar worden telkens onderbroken in hun vlucht. Onder andere door de slechthorende mevrouw Oorklep die denkt dat de discotheek een apotheek is en om haar pilletjes komt vragen.

 

Zal het de boeven lukken om het schilderij weer uit de discotheek te krijgen? Welke rol spelen de relaxte Rasta Ferry en zijn vrienden als iedereen in de discotheek op mysterieuze wijze in slaap valt? Zal het sensatie tv-programma ‘Buitenissige gebeurtenissen’ helderheid geven over wat er in de discotheek is gebeurd? En hoe moet het nou op het jubileumfeest, als prinses Azalea paleisarrest heeft?! En dan heb je ook nog die vervelende paparazzo, die DJ Armina probeert te ontmaskeren. Zullen de koning en de koningin ooit begrijpen hoe belangrijk het is voor hun dochter om muziek te maken?

 

Een ding is duidelijk: aan het eind swingt iedereen de pan uit. Zelf de boze buren.

 

Alleen mevrouw Oorklep niet, want die kan de muziek niet horen.

Rep en Roer

Rep en Roer Musicals is een productiebedrijf gespecialiseerd in het maken van musicals voor de basisschool. In de afgelopen tien jaar hebben we musicals gemaakt over zeer uiteenlopende onderwerpen. Van een kippenboerderij, een snoepfabriek tot een TV-studio. Ze hebben een ding gemeen: een sterk verhaal dat ergens over gaat met vlotte, gevarieerde muziek.