Musical voor groep 8

Camping De Hooiberg

afscheidsmusical voor groep 8

Rep en Roer Musicals komt in 2024 met de groep 8 musical: Camping de Hooiberg.
Deze vrolijke musical is te bestellen voor kleine groepen (vanaf 10 spelers) tot grote groepen (tot 54 unieke rollen). Maak gebruik van handige instudeertools, zoals het online oefenlokaal en de leerlingenapp. Alles speelt zich af in één decor en er zijn maar liefst negen feestelijke liedjes die meteen in je kop gaan zitten.

Het verhaal:

De musical speelt zich af op boerderij De Hooiberg. Harm is een boerenzoon die erg graag zingt. Zijn vader, boer Cor, ergert zich daaraan: ‘Werk toch eens door, jongen!’ Hij wil graag dat Harm later de boerderij overneemt. Zijn dochter Geertje is hier eigenlijk veel geschikter voor, maar daar denkt Cor niet aan. En hun moeder, boerin Miep, is druk met de boerderijcamping die vandaag opengaat.

 

Er arriveert een bont gezelschap aan gasten: een gezin uit de stad, cursisten van de yogacursus ‘terug naar de natuur’, fans van het motorcrossfestival en de leden van de band Niet Normaal, die op het festival gaan optreden. Als dat maar goed gaat, al die mensen op een boerencamping…

 

En dan wordt boerenzoon Harm door de bandleden gevraagd of hij wil meezingen op het festival. En óf hij dat wil! Maar boer Cor wil daar niets van weten. Sterker nog, vanaf nu is het: verboden te zingen!

 

Maar daarna gebeuren er rare dingen op de boerderij. De kippen leggen geen eieren meer, de koeien geven geen melk en de varkens rollen niet meer door de modder. Hoe kan dat? Heeft het met de camping te maken misschien? En wat doen die jongens van Klopjacht steeds op de boerderij?

 

Mag de camping wel blijven? Zullen de dieren zich weer gewoon gaan gedragen? En zal Harm ooit weer mogen zingen? Je ziet het in de musical Camping De Hooiberg. Een musical die gaat over gezien en geaccepteerd willen worden zoals je bent.

Rep en Roer

Rep en Roer Musicals is een productiebedrijf gespecialiseerd in het maken van musicals voor de basisschool. In de afgelopen tien jaar hebben we musicals gemaakt over zeer uiteenlopende onderwerpen. Van een kippenboerderij, een snoepfabriek tot een TV-studio. Ze hebben een ding gemeen: een sterk verhaal dat ergens over gaat met vlotte, gevarieerde muziek.