Het Dagboek van... Waarvan Acte Theaterproducties

Het Dagboek van...

Het Dagboek van...

“Het dagboek van… ” Is een sketch voor de hele klas, opgesplitst in diverse korte filmpjes, zodat de leerlingen zelf thuis een klein stukje op kunnen nemen! Nu heel veel beroepen noodgedwongen thuis moeten blijven om te werken, moet iedereen een ‘nieuwe workflow’ bedenken!

Om de leerkrachten in het basisonderwijs een hart onder de riem te steken is het script van “Het dagboek van…” 

tijdelijk geheel gratis aan te vragen!

 

SKETCH: “Het dagboek van… ” Is een sketch voor de hele klas, opgesplitst in diverse korte filmpjes, zodat de leerlingen zelf thuis een klein stukje op kunnen nemen! Nu heel veel beroepen noodgedwongen thuis moeten blijven om te werken, moet iedereen een ‘nieuwe workflow’ bedenken! Kijk mee hoe de fietskoerier de vuile vaat naar de keuken transporteert, hoe de archeoloog schatten opgraaft uit zijn plantenbak en hoe de dierenverzorger krokodillen op zijn balkon verzorgt!

 

 

De sketch bestaat uit 15 korte scenes waar steeds een ander beroepsgroep op komische wijze laat zien hoe je thuis kunt werken en de leerlingen worden uitgedaagd een te gek dansje te verzinnen! Verspreid de sketch digitaal onder de leerlingen in de klas en maak met elkaar een prachtige digitale week of maandsluiting. Het is geen vervanging maar wel te gek om gebruiken als voorbereiding op de eindmusical van groep 8!

 

Als u het een leuke sketch vindt en onze muzikanten ook een warm hart toedraagt kunt u het lied bestellen voor slechts €2,95. 

Onze dank is groot! U krijgt na bestelling direct in uw mailbox downloadlinks van de dansmuziek, een ingezongen en een instrumentale versie van het lied ‘Wij werken thuis!’ 

 

Technische gegevens:

Leeftijd: Midden/ Bovenbouw (groep 5 t/m 8)

Aantal spelers: Hele klas en de meester/ juf, en als de rest van de familie zin heeft mogen ze natuurlijk ook mee doen!

Setting/Tijd: Vanuit je eigen huis!

Rollen: De president, Journalisten, Vader & Moeder, Archeoloog, Supermodel, Piloot, Zweminstructeur, Fietskoerier, Verhuizer, Kapper, Gamer, Astronaut, Dierenverzorger, Operazanger, Rij-instructeur, Leerkracht.

 

Veel plezier en pas goed op jezelf!

 

Waarvan Acte

De visie van Waarvan Acte op het maken van een musical door een klas of groep is dat de musical pas echt ‘van de klas zelf’ is als er ruimte is voor het ‘zelf doen’ en ‘zelf bedenken’! De scripts van Waarvan Acte geven handvatten en duidelijke kaders om de eigen inbreng in een musical vorm te geven, waarmee de iedere musical echt van de klas zelf wordt!

Kinderen zijn creatief, fantasievol en vindingrijk en door deze manier van het aanbieden van een script, kan iedere klas in het basisonderwijs een eigen authentieke invulling geven aan hun eigen musical.