Waarvan Acte - Het leven van Sinterklaas

Het Leven van Sinterklaas

Het Leven van Sinterklaas!

Wie zoet is krijgt lekkers, Wie stout is….! Ja, ja! Sinterklaas was ook wel eens stout…

Speciaal voor Sint: “Het Leven van Sinterklaas!” Een komische sketch/minimusical over het leven van Sinterklaas… OP RIJM!

Sinterklaas is al heel erg oud, niemand weet eigenlijk hoe oud… En wat we eigenlijk ook niet weten is hoe Sint als “klein Sintje” was, en als puber? Waar hield hij van? At hij netjes zijn bord leeg? Deed hij zijn best op school? Was hij wel eens stout en sinds wanneer is hij ‘matties’ met de pieten? Heeft hij wel eens verkering gehad?

In de grappige mini-musical “Het leven van Sinterklaas” worden deze vragen geheel op rijm beantwoord …. (Althans, hoe de klas denkt dat het leven van Sinterklaas gegaan kan zijn… zou het kloppen?).

Deze mini-musical is geschikt voor de kinderen van alle leerjaren en kan met één klas worden gedaan, maar ook met leerlingen van de hele school!

Waarvan Acte

De visie van Waarvan Acte op het maken van een musical door een klas of groep is dat de musical pas echt ‘van de klas zelf’ is als er ruimte is voor het ‘zelf doen’ en ‘zelf bedenken’! De scripts van Waarvan Acte geven handvatten en duidelijke kaders om de eigen inbreng in een musical vorm te geven, waarmee de iedere musical echt van de klas zelf wordt!

Kinderen zijn creatief, fantasievol en vindingrijk en door deze manier van het aanbieden van een script, kan iedere klas in het basisonderwijs een eigen authentieke invulling geven aan hun eigen musical.