AREA 52 Waarvan Acte Theaterproducties

AREA 52

AREA 52

De klas van juf Liesbeth vindt een gek wit voorwerp op het schoolplein en dat is de start van een avontuur dat ze nooit meer zullen vergeten! 

De klas van juf Liesbeth vindt een gek wit voorwerp op het schoolplein en dat is de start van een avontuur dat ze nooit meer zullen vergeten! Ze krijgen de opdracht om vier elementen bij elkaar te brengen die ze in kleine groepjes moeten gaan halen. 

 

Emma, Nina, Anouk en Felice gaan door de poort van Axis en Ventus en komen zo in het Luchtige Rijk van Easy Breezy, waar ze moeten proberen lucht te vangen… maar ja hoe doe je dat? En waarom blijft Easy Breezy nooit stil staan?

 

Anouk, Annabel, Sem en Ricardo worden door River en Ocean meegenomen in een klein bootje om de woeste rivier van Aquami te bedwingen. Eenmaal aangekomen blijkt Aquami ontroostbaar en huilt tranen met tuiten… en daar heeft zelfs het publiek last van! 

 

Vier stoere jongens, Jayden, Daan, Lukas en Boris worden door Rock en Stone meegenomen in het Steenrijk en moeten daarvoor diep in een donkere mijn afdalen… Wat ze daar aantreffen is vooral heel groen… Smaragdgroen… Waarom maakt Smarachtig zich nu zo druk om haar ‘bling bling’?

 

Niels, Vycho, Julia en Layan treden binnen in het bloedhete rijk van de altijd aangebrande Vulcanis… Met gevaar voor eigen leven proberen ze een klein vuurwezentje mee te nemen om hun deel van de afspraak na te komen…Maar of Vulcanis dat zal toestaan? Een ding is zeker, het knettert in het Vuurrijk!

 

Zal het lukken om alle elementen te verzamelen? En wat gebeurt er eigenlijk als de elementen fuseren? Wie zijn die mannen in witte pakken? En wat is er gebeurd in Area 52? Ga het zien in deze te gekke, spannende musical, vol grappige typetjes, spetterende liedjes en waanzinnige muziek!

Waarvan Acte

De visie van Waarvan Acte op het maken van een musical door een klas of groep is dat de musical pas echt ‘van de klas zelf’ is als er ruimte is voor het ‘zelf doen’ en ‘zelf bedenken’! De scripts van Waarvan Acte geven handvatten en duidelijke kaders om de eigen inbreng in een musical vorm te geven, waarmee de iedere musical echt van de klas zelf wordt!

Kinderen zijn creatief, fantasievol en vindingrijk en door deze manier van het aanbieden van een script, kan iedere klas in het basisonderwijs een eigen authentieke invulling geven aan hun eigen musical.