De Uitnodiging kindermusical

De Uitnodiging!

Kom je op mijn feestje?

In een magisch toverland “Ver weg en nog een beetje verder” woont een prinsesje met haar vader en moeder in een groot kasteel. Ze is -behalve saaie grote mensen- helemaal alleen in het kasteel en heeft dus niemand om mee te spelen! Ze is bijna jarig en nu is ze vreselijk bang dat er niemand op haar feestje komt. In een magisch boek in de bibliotheek leest ze over een toverpoort die al je wensen in vervulling laat gaan!

Ze besluit een brief met uitnodiging voor haar feestje te schrijven en gooit deze door de poort. De brief reist door de tijd en het universum en landt op het schoolplein van een basisschool. De brief wordt gevonden en de kinderen besluiten om naar het feestje van de prinses te gaan! De tocht door het land van “Ver weg en nog een beetje verder” voert hen langs allerlei wonderlijke personen die meehelpen met de voorbereidingen om er een knalfeest voor de prinses van te maken!

“De Uitnodiging!” kan als schoolmusical worden opgevoerd door kinderen in de middenbouw (groep 4/5/6)

Waarvan Acte

De visie van Waarvan Acte op het maken van een musical door een klas of groep is dat de musical pas echt ‘van de klas zelf’ is als er ruimte is voor het ‘zelf doen’ en ‘zelf bedenken’! De scripts van Waarvan Acte geven handvatten en duidelijke kaders om de eigen inbreng in een musical vorm te geven, waarmee de iedere musical echt van de klas zelf wordt!

Kinderen zijn creatief, fantasievol en vindingrijk en door deze manier van het aanbieden van een script, kan iedere klas in het basisonderwijs een eigen authentieke invulling geven aan hun eigen musical.