De Klas van Sinterklaas - Waarvan Acte Theaterproducties

De Klas van Sinterklaas

Speciaal voor de aankomst van Sinterklaas op school en in de klas schreef Waarvan Acte Theaterproducties een geweldig nieuwe mini musical ‘De Klas van Sinterklaas’ met een swingend liedje!

Heb je je altijd al afgevraagd of Sinterklaas ook gewoon naar school moest toen hij nog een klein was? Het moet haast wel, waar heeft hij anders zo mooi leren schrijven? En was hij dan braaf in de klas, at hij zijn fruit of stiekem iets anders? Strooide hij toen al dingen door het lokaal…? Hoe gedroeg hij zich op schoolreis en had hij eigenlijk altijd al een baard? Allemaal vragen die beantwoord gaan worden in deze geweldige sketch!

De klas van Sinterklaas is een sketch die met één klas, maar ook met leerlingen uit alle leerjaren gespeeld kan worden! De tekst is op rijm geschreven en daarmee makkelijk en snel in te studeren.

Waarvan Acte

De visie van Waarvan Acte op het maken van een musical door een klas of groep is dat de musical pas echt ‘van de klas zelf’ is als er ruimte is voor het ‘zelf doen’ en ‘zelf bedenken’! De scripts van Waarvan Acte geven handvatten en duidelijke kaders om de eigen inbreng in een musical vorm te geven, waarmee de iedere musical echt van de klas zelf wordt!

Kinderen zijn creatief, fantasievol en vindingrijk en door deze manier van het aanbieden van een script, kan iedere klas in het basisonderwijs een eigen authentieke invulling geven aan hun eigen musical.