100% Koning Waarvan Acte Theaterproducties

100% Koning

100% Koning

Hoe hebben de wijzen uit het oosten de barre tocht naar Bethlehem eigenlijk beleefd? Welke rol speelde ‘de engelenbende’ die koning Balthasar onderweg te hulp schoten? Welke dubieuze rol speelde koning Melchior bij de overvolle herbergen in Bethlehem? Is koning Caspar onderweg een handeltje in ‘wonderolie uit het oosten’ begonnen? En hoe passen Joe en Mary in dit ‘nooit vertelde kerstverhaal’? Je krijgt alle antwoorden in deze gloednieuwe kerstmusical!

Herodes de Grote vindt zichzelf de meest geweldige koning van alle koningen die er zijn. Hij noemt zichzelf de 100% koning, omdat hij verreweg het meeste aantal volgers heeft van iedereen. Op een dag hoort hij geruchten, dat er ergens op de wereld een nieuw en heel bijzonder ‘koningskind’ geboren gaat worden. Herodes is niet blij, want de markt wordt al overspoeld met ‘influencers’ en het aantal abonnees op zijn YouTube kanaal neemt af... Hij raakt hiervan lichtelijk in paniek… Voor je het weet schrijven de mensen boeken vol over dat nieuwe koningskind, maken ze er films van, of nog erger gaan ze HEM volgen!  

Hij besluit drie ‘bijna koningen’ (ongeveer voor 80%) op pad te sturen om eens te gaan kijken wie dat koningskind dan wel moet zijn en hoe zijn populariteit al de kop ingedrukt kan worden voordat hij überhaupt bekend wordt! De drie ‘bijna koningen’ zijn Balthazar, Melchior en Caspar, drie totaal verschillende types die we volgen op hun tocht naar Bethlehem.  

Onderweg maken we kennis met ‘de Engelenbende’. We smeren ‘wonderzalf uit het oosten’ op de voeten van de herders en we ontdekken eindelijk de waarheid achter de overvolle herbergen in Bethlehem! En o ja, Herodes zou Herodes niet zijn als hij dat niet allemaal zou delen met zijn volgers, dus ga er voor zitten, dan kun je kijken hoe het ‘nooit vertelde kerstverhaal’ eigenlijk ging…


 

Benieuwd hoe dit verhaal afloopt?

Ga naar https://www.waarvanacte.nl/musicals en download direct een leesversie en beluister de muziek!

Waarvan Acte

Bij Waarvan Acte Theaterproducties ben je aan het juiste adres voor spetterende eindmusicals, kerstmusicals en sketches! Alle musicals en mini musicals hebben originele swingende muziek, vlotte dialogen, leuke typetjes en natuurlijk veel humor. 


De scripts van Waarvan Acte geven handvatten en duidelijke kaders om de eigen inbreng in een musical vorm te geven, waarmee iedere musical echt van de klas zelf wordt! Al bijna 10 jaar is Waarvan Acte een begrip in Nederland, België en ver daarbuiten. Neem eens een kijkje bij het rijk gevarieerde aanbod, download een van de leesversies en zing vast mee met de handige meezingvideo’s!