Mijn juf komt van Mars! afscheidsmusical

Mijn juf komt van Mars!

Zijn jullie klaar voor een intergalactisch avontuur!? Get ready for take-off!

Een alien bestudeert het leven op aarde vanuit haar ruimteschip. Door een technisch mankement crasht haar schip op een schoolplein en wordt ze ontdekt door de kinderen van de klas van meester Bart. Ze vraagt hen om hulp om haar schip te repareren. Als de chagrijnige directeur van de school de klas in komt en vanwege een zieke inval-juf meester Bart bij de kleuters voor de klas wil zetten, verzinnen meester Bart en de klas dat de alien in werkelijkheid “Juf Alien” is en als invalkracht les kan komen geven.

De directeur gaat akkoord. De volgende dag gaat het meteen al mis...

Waarvan Acte

De visie van Waarvan Acte op het maken van een musical door een klas of groep is dat de musical pas echt ‘van de klas zelf’ is als er ruimte is voor het ‘zelf doen’ en ‘zelf bedenken’! De scripts van Waarvan Acte geven handvatten en duidelijke kaders om de eigen inbreng in een musical vorm te geven, waarmee de iedere musical echt van de klas zelf wordt!

Kinderen zijn creatief, fantasievol en vindingrijk en door deze manier van het aanbieden van een script, kan iedere klas in het basisonderwijs een eigen authentieke invulling geven aan hun eigen musical.