Plexat!

Plexat!

In Plexat! komen personages en situaties voor die voor iedereen zeer herkenbaar zijn. Door ze ‘onder een vergrootglas te leggen’ worden ze dolkomisch en flitsend! En daarom zijn alle rollen zo uitnodigend en leuk om te spelen. Alle ingrediënten voor een topvoorstelling!

 

Het verhaal speelt zich af op één zaterdag rond het gezin Breedveld. ’s Morgens bij het ontbijt wordt duidelijk wat de vier gezinsleden gaan doen. Omdat het een mooie zomerse dag wordt, stelt zoon Koen voor om ’s avonds te gaan barbecueën. Vader Jan is bang dat het dan net als de laatste keer weer behoorlijk uit de hand gaat lopen. Toen zaten er naar schatting 100 mensen in de achtertuin. Moeder Ria reageert relaxed: “Ach… we hebben plek zat en… we zien wel hoe het loopt”. En zo gaan de Breedveldjes ‘de dag in’.

Jingo

Jingo begon in 1982 met het ontwikkelen van afscheidsmusicals en kerstmusicals. Het was direct een groot succes, want sindsdien hebben vele honderdduizenden kinderen in één of meerdere musicals gespeeld. Met de afscheidsmusicals geeft Jingo iedere achtste-groeper een feestelijke afsluiting van zijn of haar basisschoolperiode. En met kerst verandert de school even in een Winters sprookje. Daarnaast is het met elkaar creëren van een musical ontzettend leerzaam. De kunst van het samenwerken! JingoSupport JingoSupport ontwikkelde een handleiding om leerkrachten te helpen bij het opzetten van een musical. Bekijk de handleiding online.