Oh Denneboom

Oh denneboom

Oh DenneboomKerstmusical. In het bos staan vijf sparrenbomen. Ze praten over de winter. In tegenstelling tot de anderen houdt één boom helemaal niet van dit jaargetijde. Hij herinnert zich het gesprek dat de twee mannen voerden toen hij werd geplant. Woorden als winter, kerstbomen en eruit halen zitten sindsdien onheilspellend in zijn geheugen geprent.

De boom, die deze voorspelling als onruststoken bestempelt, ziet de twee mannen met hun scheppen het eerst. Gelukkig worden ze niet gekapt maar er als kluiters uitgehaald. In een volgende scène zien we de bomen op het marktplein.

Jingo

Jingo begon in 1982 met het ontwikkelen van afscheidsmusicals en kerstmusicals. Het was direct een groot succes, want sindsdien hebben vele honderdduizenden kinderen in één of meerdere musicals gespeeld. Met de afscheidsmusicals geeft Jingo iedere achtste-groeper een feestelijke afsluiting van zijn of haar basisschoolperiode. En met kerst verandert de school even in een Winters sprookje. Daarnaast is het met elkaar creëren van een musical ontzettend leerzaam. De kunst van het samenwerken! JingoSupport JingoSupport ontwikkelde een handleiding om leerkrachten te helpen bij het opzetten van een musical. Bekijk de handleiding online.