Lekker en gezond

Lekker en gezond

In ‘Lekker en Gezond’ zijn de thema’s Voeding en Voedselveiligheid op speelse wijze verwerkt. De musical leent zich prima om, bijvoorbeeld als onderdeel van een project, te worden gespeeld. Hierdoor maken ook de toeschouwers, leerlingen van andere groepen, kennis met dit actuele thema.

Lekker en gezondIn de openingsscène maken we kennis met supermarkt CANDOR en enkele personeelsleden. De altijd opgewekte filiaalchef Philip van Brummelen wordt tijdens zijn gesprek met vakkenvuller Johnny Dossyn onderbroken door de binnenstormende kassajuffrouw Nel van Zwaveren. Zij ratelt aan één stuk door en legt hierbij onder andere uit waarom ze te laat is.

Jingo

Jingo begon in 1982 met het ontwikkelen van afscheidsmusicals en kerstmusicals. Het was direct een groot succes, want sindsdien hebben vele honderdduizenden kinderen in één of meerdere musicals gespeeld. Met de afscheidsmusicals geeft Jingo iedere achtste-groeper een feestelijke afsluiting van zijn of haar basisschoolperiode. En met kerst verandert de school even in een Winters sprookje. Daarnaast is het met elkaar creëren van een musical ontzettend leerzaam. De kunst van het samenwerken! JingoSupport JingoSupport ontwikkelde een handleiding om leerkrachten te helpen bij het opzetten van een musical. Bekijk de handleiding online.