De verkiezing

De verkiezing

De verkiezingIn dit verhaal lopen verschillende tijden door elkaar. Zo zien we een traditionele hofhouding, hofdames, een troubadour, een hofnar, een raadsheer en een koning. De kinderen van de koning blijken op een hedendaagse basisschool te zitten.

De koning is bedroefd. Hij gaat over enkele maanden met pensioen en heeft geen opvolger.

 

Zijn zoon Marius wil tandarts worden, zijn dochter Anneliese profvoetballer. Nadat dit gegeven in enkele scènes is gespeeld wordt de oplossing gevonden. Anneliese wil pas ná haar voetbalcarrière koningin worden. Tot dan zal de kroon worden uitgeleend.

Jingo

Jingo begon in 1982 met het ontwikkelen van afscheidsmusicals en kerstmusicals. Het was direct een groot succes, want sindsdien hebben vele honderdduizenden kinderen in één of meerdere musicals gespeeld. Met de afscheidsmusicals geeft Jingo iedere achtste-groeper een feestelijke afsluiting van zijn of haar basisschoolperiode. En met kerst verandert de school even in een Winters sprookje. Daarnaast is het met elkaar creëren van een musical ontzettend leerzaam. De kunst van het samenwerken! JingoSupport JingoSupport ontwikkelde een handleiding om leerkrachten te helpen bij het opzetten van een musical. Bekijk de handleiding online.