De school is weg

De school is weg

De school is wegOp een nacht brandt de school af. Willem denkt eerst: yes, de school is weg! Maar als hij de puinhopen ziet, vindt hij het verschrikkelijk. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. Maar door wie? Iemand van De Drop-outs? Meester Herbenis? Roxane? Dan ontdekt Willem dat Roxane spoorloos is verdwenen.......

 

De musical vertelt het verhaal met drama en humor, waardoor het spannend wordt maar ook amusant blijft. De 9 liedjes zijn gevarieerd, met twee rasechte protestsongs van De Drop-Outs. Naar het boek van Jacques Vriens.

Het Verkeerde Beentje

Wij van Het Verkeerde Beentje maken musicals voor het basisonderwijs. Onder andere kleutermusicals, musicals voor de middenbouw, schoolbrede musicals, kerstmusicals en afscheidsmusicals. De afscheidsmusicals zijn meestal gebaseerd op een mooi, of een spannend, of een grappig (of een mooi, spannend én grappig) kinderboek. Dat wil zeggen: het verhaal wordt omgeschreven tot een toneelscript en er worden een stuk of tien liedjes bij gecomponeerd. Swingende koorliedjes, gevoelige solo's, stevige rapnummers, afwisselend van stijl maar wel steeds muziek die het verhaal ondersteunt.