Verschrikkelijke schoolmeester 2.0

Verschrikkelijke schoolmeester 2.0

De verschrikkelijke schoolmeesterDe klas van Toni en Tina krijgt een nieuwe meester. En omdat zowel leerkrachten als sommige ouders de klas als best lastig ervaren wordt er gezocht naar iemand met autoriteit. En die wordt gevonden! Het is Meester Bulder, de strengste schoolmeester van het land! Als gesjeesd astronaut houdt hij er een militaristisch regiem op na! Dit tot verdriet en wanhoop van de kinderen, maar tot vreugde van de volwassenen.

De kinderen gaan op zoek naar manieren om van de verschrikkelijke Bulder af te komen. En dat valt nog niet mee! Pas de derde poging slaagt. Maar dan is het ook spektakel!!

De eerste versie van deze musical is uit 2003. Maar omdat Dolf Verroen het Boekenweekgeschenk heeft mogen schrijven wordt deze klassieker nu opnieuw uitgebracht. De liedjes zijn opnieuw ingezongen en de tekst is aangepast. (want iets opnemen met een cassetterecorder? Daar hebben we tegenwoordig mobieltjes voor!) 

Het Verkeerde Beentje

Wij van Het Verkeerde Beentje maken musicals voor het basisonderwijs. Onder andere kleutermusicals, musicals voor de middenbouw, schoolbrede musicals, kerstmusicals en afscheidsmusicals. De afscheidsmusicals zijn meestal gebaseerd op een mooi, of een spannend, of een grappig (of een mooi, spannend én grappig) kinderboek. Dat wil zeggen: het verhaal wordt omgeschreven tot een toneelscript en er worden een stuk of tien liedjes bij gecomponeerd. Swingende koorliedjes, gevoelige solo's, stevige rapnummers, afwisselend van stijl maar wel steeds muziek die het verhaal ondersteunt.