Miezert Muis

Miezert Muis

Miezert MuisDe musical Miezert Muis is reeds op veel scholen met succes gespeeld. De uitvoerende groepen waren divers van samenstelling.

 

Het verhaal van Miezert Muis speelt zich voornamelijk af in het zwarte bomenbos. Miezert,die in het gewone bos woont , is verdwaald. Wanneer hij de grens oversteekt breekt er een gigantisch noodweer los. Maar zelfs dit afschrikmiddel, dat ongewenste bezoekers buiten het zwarte bomenbos moet houden, kan niet voorkomen dat de muis in het vreemde bos terecht komt. In dit bos wonen namelijk allemaal eigenaardige dieren zoals de Fantalon, de Spikkelspik, de harige Vlamas, de kromme Kroliaan, de Apekoolaap en vele anderen. De boswachterstweeling Henriques en Theodorus zijn gealarmeerd door het noodweer. Terwijl ze op zoek zijn naar de ongewenste bezoeker stuiten zij op de Apekoolaap, de burgemeester van het zware bomenbos.

Jingo

Jingo begon in 1982 met het ontwikkelen van afscheidsmusicals en kerstmusicals. Het was direct een groot succes, want sindsdien hebben vele honderdduizenden kinderen in één of meerdere musicals gespeeld. Met de afscheidsmusicals geeft Jingo iedere achtste-groeper een feestelijke afsluiting van zijn of haar basisschoolperiode. En met kerst verandert de school even in een Winters sprookje. Daarnaast is het met elkaar creëren van een musical ontzettend leerzaam. De kunst van het samenwerken! JingoSupport JingoSupport ontwikkelde een handleiding om leerkrachten te helpen bij het opzetten van een musical. Bekijk de handleiding online.