De B@nd grijpt in

De B@nd grijpt in

De band grijpt inIn de nieuwe klas van Johan zitten een paar opvallende kinderen: drie hippie-achtige types uit een raar gezin, maar ook de mooie Zara, die weliswaar in Afghanistan is geboren, maar al vanaf haar eerste jaar in Nederland woont.

 

Als de 'hippies' horen dat Johan gitaar speelt vragen ze hem in hun bandje. Bijna tot zijn eigen verbazing zegt Johan ja en komt op die manier terecht in de kunstenaarskolonie waar de drie met hun vader en twee moeders wonen. Dit tot onbegrip van andere klasgenoten en vooral van Johans vader, een degelijke politieman.

 

Intussen gebeurt er iets naars. Omdat de ouders van Zara de procedures niet helemaal goed hebben gevolgd moet het gezin alsnog het land uit. Zara dreigt te worden uitgezet naar Afghanistan, een land dat ze niet kent en waarvan ze de taal niet spreekt. Natuurlijk komt de klas in opstand. Maar omdat de minister onvermurwbaar lijkt verzint De B@nd (zo heet inmiddels het bandje van Johan en de hippies) een list. Door een slim geregeld optreden in De Wereld Draait Door zetten ze de minister voor het blok. En met succes! Zara mag blijven.

Het Verkeerde Beentje

Wij van Het Verkeerde Beentje maken musicals voor het basisonderwijs. Onder andere kleutermusicals, musicals voor de middenbouw, schoolbrede musicals, kerstmusicals en afscheidsmusicals. De afscheidsmusicals zijn meestal gebaseerd op een mooi, of een spannend, of een grappig (of een mooi, spannend én grappig) kinderboek. Dat wil zeggen: het verhaal wordt omgeschreven tot een toneelscript en er worden een stuk of tien liedjes bij gecomponeerd. Swingende koorliedjes, gevoelige solo's, stevige rapnummers, afwisselend van stijl maar wel steeds muziek die het verhaal ondersteunt.