De club van vier

De club van vier

De Club van VierVera, Bas, Loes en Theo spreken met elkaar af om op kerstdag te gaan schaatsen. Wanneer de schaatsers een stempelkaart kopen worden ze door de ijsmeester gewaarschuwd om vooral niet van het traject af te wijken. Het ijs is niet overal even betrouwbaar.

 

Tóch weet Bas, tegen alle waarschuwingen in, de andere drie kinderen over te halen om van de route af te wijken. Hij weet zeker dat achter het rietveld een meertje ligt waar nog niemand heeft geschaatst. En dan gebeurt het ....! Theo, die iets voor de anderen uitrijdt, zakt door het ijs.

 

Vera, Bas en Loes kunnen nog net op tijd het riet induiken. Theo weet gelukkig de rand van het wak vast te pakken.

Jingo

Jingo begon in 1982 met het ontwikkelen van afscheidsmusicals en kerstmusicals. Het was direct een groot succes, want sindsdien hebben vele honderdduizenden kinderen in één of meerdere musicals gespeeld. Met de afscheidsmusicals geeft Jingo iedere achtste-groeper een feestelijke afsluiting van zijn of haar basisschoolperiode. En met kerst verandert de school even in een Winters sprookje. Daarnaast is het met elkaar creëren van een musical ontzettend leerzaam. De kunst van het samenwerken! JingoSupport JingoSupport ontwikkelde een handleiding om leerkrachten te helpen bij het opzetten van een musical. Bekijk de handleiding online.