Dresscode

Dresscode

Muzikantine presenteert deze stijlvolle musical vol humor en spanning, waar je een onvergetelijke herinnering aan overhoudt.

Op de fanclubdag van de wereldberoemde stijlicoon Silly Stylish worden de trouwste fans uitgenodigd voor een groot feest. Op dat feest zal een bijzondere uitvinding worden getoond. Iets waar de mensheid van op z’n kop zal staan!

De vraag is natuurlijk: wat trek je aan? Wat is de Dresscode?


De coole Yo-Yo’s, kiezen voor de hiphop kant van Silly en de stijlvolle Gala’s laten zich inspireren door Silly’s sjieke periode. De fans maken hun outfits in orde, bedenken een logo en reizen af naar het feest. Ook Lollige Lars met zijn lopende winkel vol Silly stuff komt langs en zorgt voor een vrolijke noot.


Als de fans bij een prachtig landhuis aankomen, ontvangen ze van de portier een bandje waarvan niet duidelijk is waarom ze die krijgen. Eenmaal in de feestzaal aangekomen, zorgt DJ Didier voor een knalfuif en iedereen danst er op los op zijn nieuwe hit: Check die moves!


In de tussentijd gebeurt er van alles op de redactie van het roddelblad Blad voor de mond. De hilarische Tineke van Quetteren (met een Q!) verzint bij het opnemen van de telefoon steeds sommetjes met de uitkomst 10, om zo haar baan afwisselend te houden. 

Ook horen we een vaag gesprek tussen twee geheimzinnige personen. Het lijkt erop dat ze verkeerde bedoelingen hebben, maar wat precies is niet duidelijk.


Silly vertelt dat ze haar fans heeft uitgenodigd voor de onthulling van de Q-cel: een machine of eigenlijk een grote ‘walk-in closet’ die je razendsnel kan stylen; je gaat erin en komt er gestyled weer uit. Het is best spannend want er kan van alles mis gaan bij het experiment. Uiteindelijk stapt Silly in de kast. Voor de veiligheid worden de fans weggestuurd en komen er hekken om de Q-cel te staan.


Een stel verstrooide professoren, het technisch brein achter de uitvinding, probeert uit te leggen wat er precies gebeurt in de Q-cel. Welke gevaren er zijn en wat het belang is voor de wetenschap. In een uiterst warrig verhaal over panelen, een perovskiet halfgeleider en de stof Uno-X wordt de presentatie meer een komische voorstelling dan een duidelijke uitleg.


En dan gaat alles fout! Hackers proberen de hekken weg te krijgen waardoor het besturingssysteem van de Q-cel op tilt slaat. Silly zit opgesloten en een achtervolging met als resultaat bewusteloze professoren zorgt voor chaos. Wat nu?!


Om Silly te bevrijden moet er een code worden ingevoerd. Dankzij samenwerking wordt de bijzondere code gekraakt (zelfs het publiek doet mee) en wordt alles duidelijk.

Het motto van de bevrijde Silly is helder: wees wie je bent, kies je eigen Dresscode en werk samen!