Roep de Prinsen

Roep de Prinsen

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, ben jij in het verkeerde sprookje beland? Dit verhaal gaat over Pinokkio. Maar dan wel in een heel andere versie. Het gaat ook over een stiefmoeder, die in een groot paleis woont. Zij staat iedere dag voor haar spiegel. Haar twee prachtige dochters zijn óók alleen maar bezig met mooi zijn. Het zijn Doornroosje en Sneeuwwitje, enorm verwende prinsessen. Zij pesten graag het hulpje in de huishouding: Assepoester. Zij voelt zich daarom erg eenzaam. Zij wil het liefst ook trouwen, net als de twee prinsessen. Maar voor haar hoeft het geen prins te zijn met veel geld en juwelen. Zij hoopt, dat zij ooit een man trouwt die van haar houdt; al is hij maar van hout...

Natuurlijk is Geppetto er ook, de arme meubelmaker. Hij zou zo graag een zoon willen. Een echte zoon. Hij maakt daarom een pop van hout. In zijn dromen komt deze pop tot leven en worden ze rijk en reizen ze samen de wereld rond. Hij geeft de pop een naam, Pinokkio. Op zijn beurt heeft Pinokkio ook een droom. Hij wil als een echte prins trouwen met een prinses. Maar dit is natuurlijk maar een droom. Of toch niet? Dan krijgen ze bezoek van een Blauwe Fee; met een toverstafje...

Dit verhaal zit vol leugens. Het gaat over giftige appels en spinnenwielen... over een gemene heks... en dansende skeletten... en een lange neus. Kan de Blauwe Fee ervoor zorgen dat alles goed komt?

Ben jij ook zo benieuwd? Al je vragen zullen worden beantwoord in:
Roep de Prinsen!

Roep de Prinsen is te spelen door 16 tot 35 leerlingen. Het pakket bestaat uit het script en een oefensite met daarop de originele liedjes en de instrumentale banden. Met de oefensite (ook op mobiel) kunnen de kinderen de teksten en de muziek zelf oefenen, op school en thuis. In het script staan aanwijzingen voor dans, decor en eventueel videobeelden die de leerlingen zelf kunnen maken.

 

Beluister hier het luisterverhaal:

https://soundcloud.com/user-187237866/pinokkio-luisterverhaal

 

De makers:

Tekst: Mercedes van Meurs

Muziek: Harold Geerts

Productie: www.beleefkompasmusicals.nl

Beleefkompas

Harold Geerts en Mercedes Meurs schrijven sprookjesverhalen voor groep 8 die wij allemaal wel (een beetje) kennen, maar dan totaal herschreven met een eigentijds verhaallijn, in musicalvorm. 

Via een (online) OEFENLOKAAL kunnen de kinderen de tekst en liedjes van de musical oefenen of meezingen op zang- en instrumentale tracks. De rolbeschrijvingen helpen de kinderen om zich echt goed in te kunnen leven. En als docent word jij ook goed op weg geholpen, want in het script staan aanwijzingen voor dans, decor en eventuele videobeelden die de kinderen zelf kunnen maken – met recht 21e eeuwse musicals.