Beleefkompas Sprookjesmusicals

Grietje & DE DERDE DEUR

Grietje & DE DERDE DEUR

Zou jij ook in een sprookje willen wonen? In een wereld waarin je kunt zijn wie jij wilt zijn?Margrietje wil niets liever dan dat. Ze wil niet meer luisteren naar het gezeur van haar ouders. Ze wil de hoofdpersoon zijn in haar eigen sprookjesboek. Margrietje begint te schrijven…

Grietje is een stoer meisje en loopt door een spannend bos. Ze komt bij een open plek en ze ziet 3 deuren. Welke moet ze kiezen? Gelukkig is daar de Fladderende Vlogger. Een vrolijke fee die een aantal belangrijke vragen voor haar heeft. Wees moedig, wees creatief en wees geliefd. En ga op zoek naar… Hans! Grietje heeft geen idee wie Hans is. Onderweg beleeft ze spannende, grappige en stoere verhalen. En ze ontmoet de vreemdste figuren: de enge handige hansies, de grappige Steef Katan en de drukke Hans de Zelfde. Als ze Hans Horloge ontmoet gaat het helemaal mis met zijn tijdmachine. Grietje komt op een hele vreemde plek ergens in 1773. Hoe komt ze nu ooit weer thuis? Ze komt bij een klein huisje. Het huisje van de 6 heksen. Ze kunnen niet tellen, maar ze weten wel meer dan Grietje had verwacht. En Grietje leert dat er ook goede heksen zijn, met een hele wijze raad.

Zou Grietje haar Hans vinden? En hoe vindt Grietje de derde deur naar huis? Ben jij ook zo benieuwd hoe Margrietje haar sprookje eindigt?

Je komt het allemaal te weten in Grietje & De Derde Deur.

 

De Derde deur heeft drie belangrijke thema's: 

 

probeer dingen uit, zodat je de juiste keuzes kan maken

doe dingen op jouw manier

wees je eigenste allerbeste vriend!

 

De Derde Deur is te spelen door 18 tot 40 leerlingen.

Het pakket bestaat uit het script, de originele liedjes om mee te oefenen, de instrumentale banden, dans tutorials en de bladmuziek. Via het OEFENLOKAAL (hier op de site) kunnen de kinderen de teksten, de dansjes en de muziek zelf oefenen, op school en thuis. In het script staan duidelijke aanwijzingen voor decor die de leerlingen zelf kunnen maken. 

Beleefkompas

Harold Geerts en Mercedes Meurs schrijven sprookjesverhalen voor groep 8 die wij allemaal wel (een beetje) kennen, maar dan totaal herschreven met een eigentijds verhaallijn, in musicalvorm. 

Via een (online) OEFENLOKAAL kunnen de kinderen de tekst en liedjes van de musical oefenen of meezingen op zang- en instrumentale tracks. De rolbeschrijvingen helpen de kinderen om zich echt goed in te kunnen leven. En als docent word jij ook goed op weg geholpen, want in het script staan aanwijzingen voor dans, decor en eventuele videobeelden die de kinderen zelf kunnen maken – met recht 21e eeuwse musicals.