De kerstnar

Rollen : 10+

De kerstnar

Het verhaal

Als de kerstnar hoort dat er een kindje is geboren, besluit hij op kraamvisite te gaan. Hij neemt cadeautjes mee: een deken, een brood en een knuffel. Onderweg komt hij huilende kinderen tegen. Ze hebben het koud. De kerstnar kan ze toch niet in de kou laten staan? Hij geeft ze de deken. Verderop zijn er weer huilende kinderen, ze hebben honger. Hij geeft ze het brood. Als er weer verderop kinderen zijn die niets te spelen hebben, geeft hij ze de knuffel.

Maar nu heeft hij niets meer om aan de baby te geven. De drie koningen die hij onderweg tegenkomt hebben grote cadeaus bij zich. Ook de herders en de os en de ezel hebben cadeautjes voor de baby. Ze vinden het maar stom dat de kerstnar met lege handen komt. De kerstnar schaamt zich. Hoe kan hij zo voor Maria en Jozef en de baby verschijnen?

Je maakt het mee in deze grappige en ontroerendekerstmusical, die ongeveer een half uur duurt. Met tekst van Rick Dros (Volg die Ster). De Kerstnar is gebaseerd op een verhaal van de Zwitserse schrijver Max Bolliger, dat zijn inspiratie weer vindt in het nog oudere verhaal De Vierde Wijze, van de Amerikaanse schrijver Henry van Dyke.

• Geschikt voor spelers vanaf groep 5 t/m 7

• Geschikt voor kerstviering in school of kerk

• In twee versies beschikbaar:

Musicalversie: het verhaal wordt verteld d.m.v. spel

Voorleesmusical: het verhaal wordt verteld door een verteller en uitgebeeld door de spelers

• De liedjes zijn thuis te oefenen op Spotify

Rep en Roer