De Zoektocht

Dit jaar geen gezeur over de hoofdrollen in de eind-musical? Dat kan. De zoektocht een musical waarin ieder kind een gelijke inbreng heeft. Geschikt voor groepen vanaf 20 leerlingen. Ieder kind haar of zijn “moment of fame” middels een liedje (21), alleen of met een groepjeDe zoektocht is door mij meerdere keren opgevoerd op verschillende scholen. Iedere keer weer een succes. De teksten zijn tot stand gekomen in samenspraak met 8-ste groepers. Humoristische vondsten komen ook uit de kinderen. De inhoud van de zoektocht staat dus heel dicht bij de kinderen.

Een musical over datgene waar we allemaal naar op zoek zijn: de waarheid en vriendschap.

Het gonst over het podium: “Hebben jullie ook gehoord over die pot met goud op het eind van de regenboog?”

Zo’n pot wil iedereen wel hebben. Dat goud is het middel naar datgene dat je bereiken wilt; roem, macht, geluk, geld, shoppen, wandelen. Vriendschap?

Evert Eenzaam en Truusje Triest staan aan de zijkant. Niemand wil met ze spelen, ze horen nergens bij. Kunnen ze elkaars vriend worden? Zij zijn de eersten die zich scharen achter de goeroe. Eindelijk horen zij ergens bij en kunnen zij belangrijk worden als zij dat potje vinden. En nieuwe leden natuurlijk.

De goeroe ziet in het potje een mogelijkheid om iedereen aan zich te binden. Hij maakt een nep-potje, zodat iedereen lid wil worden van zijn club "vrede door vriendschap".  “De stoere” is zijn helper. Die wil niet met Evert en Truusje gezien worden en zeker geen vrienden zijn. Maar blijft hij tot het einde bij zijn standpunt en ideeën?

Gaat het plan van de goeroe lukken? Wordt iedereen lid van zijn club?

En Evert en Truusje, steeds op zoek naar nieuwe leden en op de huid gezeten door “de stoere”. Worden zij belangrijk voor de goeroe? Als ze gaan twijfelen aan de bedoelingen van de goeroe, kunnen ze hem dan ook ontmaskeren?

Worden ze uiteindelijk toch vrienden met de anderen?

I step in

Step Middelhof heeft 40 jaar ervaring in het onderwijs en heeft met groep 8 talloze musicals gemaakt. Deze musicals wil hij nu delen met collega's in het basisonderwijs.