Afscheidsmusical tijdens de coronacrisis

Tips

De scholen mogen op 11 mei weer open en dus komt er ruimte om de afscheidsmusical aan het eind van dit schooljaar op te voeren. Het mag duidelijk zijn dat dit niet gaat zoals we dat in voorgaande jaren gewend waren. Er zijn talloze maatregelen van kracht. Dus hoe pak je dat aan? Gelukkig komen producenten van afscheidsmusicals met mogelijke oplossingen en tips. We verzamelen die hier. De tips van:

• Benny Vreden
    Aanvullingen voor Junglebeat om in te studeren in twee groepen plus tips om een film te maken van de musical. Verder zijn er diverse praktische oplossingen voor het filmen of uitvoeren van andere musicals én alternatieven als een complete musical helaas niet gaat lukken. Op de eigen van Benny Vreden staan inmiddels ook alle tips. Op de homepage en Academypagina's staan documenten met filmtips, uitvoeringstips en alternatieven voor een musical die iedereen mag gebruiken natuurlijk. Kopers van Junglebeat krijgen specifieke aanvullingen en regie-aanwijzingen voor het maken van een film persoonlijk toegestuurd per mail.
  • JINGO
    Download hier de  tips & tricks van Jingo om ondanks de coronacrisis tóch een onvergetelijk afscheids van groep 8 te verzorgen. Mocht je vragen hebben, Jingo denkt heel graag mee.
  • Muzikantine

Tips om zonder of met (deels) contact tussen de leerlingen de afscheidsmusical in te studeren en uit te voeren.

• Onzeschoolfilm.nl

Door het coronavirus is het zeer onwaarschijnlijk dat de groep 8-musical door zal gaan zoals we gewend zijn.
    Daarom heeft Onzeschoolfilm.nl een paar leuke filmalternatieven bedacht.

• Rep en Roer
    Deze producent biedt tips aan via een weblog.
  • Spotlight Musical Productions
    Een uitgebreide download met suggesties voor het instuderen en uitvoeren van een afscheidsmusical in het algemeen en specifiek voor de afscheidsmusicals van Spotlight Musical Productions in het bijzonder.
  • Waarvan Acte
    “Het dagboek van… ” Is een sketch voor de hele klas, opgesplitst in diverse korte filmpjes, zodat de leerlingen zelf thuis een klein stukje op kunnen nemen!