De Reis

De reisVoor deze musical gaan we terug naar de oude Grieken! De kinderen vertellen een aantal verhalen van de omzwervingen van Odysseus. Ze ontsnappen ternauwernood aan een vreselijke cycloop, ze trotseren de sirenen en worden bedwelmd door de Lotus. De kinderen vertellen en spelen afwisselend. Er is geen hoofdrol; alle kinderen kunnen Odysseus spelen. Ze vertellen en spelen samen het verhaal. Tussen de scenes door vertellen de kinderen over hun eigen reis die ze gaan maken (de toekomst) of hebben gemaakt (de reis op de basisschool). Zo wordt een oud verhaal toch nog heel persoonlijk.

In deze musical hebben de kinderen, ondanks dat ze hier bestaande verhalen vertellen een groot aandeel. Ze maken zelf de speelscènes en vertellen een reisverhaal.

Kunst en School

Kunstenschool is opgericht en wordt geleid door Brechje Janssen. Door haar jarenlange werkervaring bij ArtEZ, hogeschool voor de kunsten, heeft ze veel ervaring in het lesgeven in verschillende kunstdisciplines. Naast theaterlessen, biedt Kunstenschool ook afscheidsmusicals voor de basisschool.