De Groene Bosroos

De groene bosroosGroep 8 gaat op kamp. Vooral meester Zwammerstein heeft er erg veel zin in. Want ze gaan kamperen op de camping waar hij vroeger als klein jongetje al kwam. En daar zal hij z’n leerlingen het mooie bosrijke gebied laten zien en met een beetje geluk de zeldzame Groene Bosroos! Evert, die veel verstand van de natuur heeft, gelooft niet dat het plantje bestaat.

Maar na lang zoeken wordt het bloempje toch gevonden… tenminste, Zwammerstein zegt dat het de Groene Bosroos is. En hij zegt ook dat je er gewoon van kunt eten. Maar of dat nou zo verstandig is?