We zijn er bijna! - Corona de Musical 2021

We zijn er bijna! – Corona de Musical 2021 CORONAPROOF EN CO2-NEUTRAAL!

Deze actuele, hilarische en ontroerende eindmusical / eindfilm is het vervolg op de musicalhit Corona de Musical 2020. Voor de broodnodige vrolijke noot en een positieve draai aan een moeilijke periode! De musical is CORONAPROOF, CO2 neutraal en een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Jarige Job.

In We zijn er bijna! - Corona de Musical 2021 blikt groep 8 op hun eigen YouTube kanaal terug op het afgelopen rare schooljaar: lockdown hobby’s, oer-Hollandse ijspret, Rappende Rutte, Jaap Verwissel & het OMT-showballet, zoomende kids met slechte WiFi, TikTok Toppers, #hartvoordezorg, de puppy pandemie, voetballers (zonder publiek), Maxima en Willem kamperen in eigen land (met Griekse yoghurt), vloggende Vampke #doetweermee, Co Fit in beweging, meer aandacht voor de natuur en natuurlijk het vaccin! En hoe lang tikt die avondklok nog door? Uiteraard wordt ook dit kidskanaal gesponsord (met nieuwe reclames voor mondkapjes waarbij je bril níet beslaat, en herbruikbaar behangplaksel voor gestreste thuiswerkers). En: er is ruimte voor eigen inbreng!  Nog even volhouden groep 8, we zijn er bijna!!

Hilarische & ontroerende scènes (of filmpjes) vol humor en herkenning. Met swingende liedjes op herkenbare hits. Een muzikaal verhaal, met een knipoog naar de actualiteiten van dit rare schooljaar. Deze groep 8 weet dat niets vanzelfsprekend is, en is helemaal klaar voor de toekomst! Een 'must' voor kinderen (en ouders) om deze periode op een luchtige en positieve manier af te sluiten. Klik hier voor een audio fragment!

Coronaproof
Scenes worden in vaste kleine groepjes gespeeld en kunnen allemaal of gedeeltelijk vooraf opgenomen worden. Het is een flexibel stuk met een makkelijk decor. In een uitgebreide handleiding worden tips gegeven voor het spelen en kijken op een verantwoorde manier. Kortom, deze eindmusical of eindfilm is geheel ‘coronaproof’ en dus wél mogelijk!

Op onze website vind je een compilatie van de musical en enkele scenes om een indruk te krijgen.

Het hele stuk is net vers van de pers en zal digitaal worden aangeleverd, inclusief ingezongen voorbeeldliedjes en een handleiding met regie-tips.

Waarom deze musical/eindfilm?

“Onze inspiratie voor We zijn er bijna! komt natuurlijk voort uit alle bizarre gebeurtenissen rondom de pandemie,” vertelt Francoise Hagen, leerkracht groep 8, theaterdocent en mede-schrijfster van het inmiddels vernieuwde stuk. “We dachten vorig jaar dat het onderwerp uniek was voor 2020. Helaas duurt de coronaperiode langer en is er bij kinderen behoefte aan een luchtige kijk op de gebeurtenissen. Daarom konden we niet anders dan een vervolg schrijven. Gelukkig met een nog positiever slot omdat we er vanuit gaan dat  – op het moment van opvoeren begin zomer – het echt de goede kant op zal gaan. We zijn er bijna…!”

Goed doel - Stichting Jarige Job

We zijn ontzettend blij dat we vorig jaar een deel van de opbrengt konden schenken aan Stichting Jarige Job. Ook dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar Stichting Jarige Job. Nederland kent meer dan 80.000 kinderen die geen verjaardag kunnen vieren, omdat het geld op is. Door Corona neemt dit aantal in rap tempo toe. Stichting Jarige Job geeft deze kinderen een verjaardags-box, met daarin alles wat nodig is voor een echte verjaardag.

Trees for All

De musical of eindfilm maken we CO2 neutraal, door bij elke 10 klassen een boom te planten via Trees for All. Trees for All plant bomen in Nederland en het buitenland en compenseert CO2-uitstoot. Hun missie is om wereldwijd nieuw bos te planten en bestaande bossen te herstellen. Dit doen ze altijd via duurzame bosprojecten. Zo dragen we bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van lokale bevolking.

Wat anderen zeggen over Corona de Musical 2020?

“Dank voor het schrijven van deze fantastische musical voor groep 8. Actueel, modern, humor voor jong en oud, eigentijdse muziek, echt super. Wij hebben er ontzettend van genoten!”

“Ik heb gelachen, maar heb ook de tranen in mijn ogen gehad. Echt erg goed geschreven. Er zat ook lekker veel vaart in, heb me geen moment verveeld”

“Wat een WAANZINNIGE musical. Veel gelachen en tranen gelaten. Echt genoten!”

“We hebben genoten, inderdaad met een lach en een traan. Heel goed gemaakt!”

“Ook heel mooi dat alle kinderen de aandacht kregen die ze verdienen. Een hele mooie afsluiting, dank jullie wel!”

“Het was leuker dan een gewone musical omdat het actueel is en voor jong en oud herkenbaar”

“We hebben de musical net gezien en vonden het in 1 woord: geweldig!”

Quarantaine Producties

Françoise, Maaike & Sabien. Drie vriendinnen die elkaar kennen uit een toneel- en muziekverleden. Werkzaam in het basisonderwijs (groep 8 leerkracht), kinderpsychologie, communicatie & event management en (kinder)theater.  Thuis zittend in deze bizarre tijd begon het vorig jaar april bij de vriendinnen te kriebelen: wat kunnen we doen om bij te dragen? Het resultaat:  Corona de musical!

Toen bleek dat de corona-periode langer ging duren en er bij kinderen nóg meer behoefte was aan een luchtige kijk op de vreemde gebeurtenissen van afgelopen jaar, besloten ze een actueel vervolg te schrijven: We zijn er bijna! - Corona de Musical 2021!