Kouwe kerst

Kouwe kerst

Kouwe KerstHet is Kerstmiddag en heel erg koud. Er ligt een dik pak sneeuw op de straat, en het vriest minstens twintig graden. Emma heeft net een sneeuwballengevecht met haar vriendinnen gehad, maar wil nu graag naar binnen toe. Ze heeft zelf een huissleutel, maar als ze die wil pakken, kan ze hem niet vinden.

 

Even later komt haar broertje Renzo thuis, maar ook hij heeft geen sleutel bij zich. Het kan nog wel uren duren voordat hun ouders thuiskomen, dus moeten ze tot die tijd op het stoepje blijven zitten.

Deze Kerstmusical kan worden opgevoerd door volwassen en/of door kinderen.

MeerMusical

MeerMusical is een jong bedrijf dat sinds 1995 musicals maakt. Behalve afscheidsmusicals, zijn er ook kerstmusicals, een middenbouw- en een onderbouwmusical. Daarnaast werkt MeerMusical steeds vaker in opdracht van bedrijven en/of instellingen. In de loop der jaren hebben steeds meer basisscholen voor een 'meermusical' gekozen. En dat is ook niet gek, want MeerMusical maakt eigentijdse musicals die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Het taalgebruik is alledaags en eenvoudig (maar ook weer niet té populair), de liedjes zijn swingend en goed in te studeren (maar hebben wel inhoud, en zijn ook wel eens gevoelig), en het verhaal is spannend en zowel voor grote als kleine groepen goed op te voeren.