Herberg Hierisut

Herberg Hierisut

Herberg HierisutPam en Alex zijn aan het bezemen, ze moeten de hele stad sneeuwvrij maken. Maar waarom moet dat nou net op Kerstavond? Waarom zijn ze niet gezellig bij hun families? Op het plein krijgen ze eten van Moesje. Zij is eigenaar van de herberg op het plein: Herberg Hierisut. Er komen allerlei mensen langs.

 

Een asociale zakenvrouw, een hoogzwangere vrouw met haar gezinnetje. Zingende Kerstgekken, een rappende Kerstballenverkoper en een rijmende Kerstfee. Aan het einde kan het Kerstfeest echt beginnen. Herberg Hierisut is daar de perfecte plek voor!

 

Op te voeren door leerlingen en/of leerkrachten.

MeerMusical

MeerMusical is een jong bedrijf dat sinds 1995 musicals maakt. Behalve afscheidsmusicals, zijn er ook kerstmusicals, een middenbouw- en een onderbouwmusical. Daarnaast werkt MeerMusical steeds vaker in opdracht van bedrijven en/of instellingen. In de loop der jaren hebben steeds meer basisscholen voor een 'meermusical' gekozen. En dat is ook niet gek, want MeerMusical maakt eigentijdse musicals die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Het taalgebruik is alledaags en eenvoudig (maar ook weer niet té populair), de liedjes zijn swingend en goed in te studeren (maar hebben wel inhoud, en zijn ook wel eens gevoelig), en het verhaal is spannend en zowel voor grote als kleine groepen goed op te voeren.