Een ware Kerstman

Een ware KerstmanWie zou er nou niet blij zijn als hij 5 miljoen euro zou erven? Joris Rooswijk, al jarenlang zwerver, krijgt de schrik van zijn leven als hij hoort dat zijn oud-tante Taatje is overleden. Hij heeft haar nog nooit ontmoet, en ze is 107 jaar oud geworden, dus erg verdrietig is hij niet. Maar wat moet hij doen met de erfenis: bijna 5 miljoen euro! Hij heeft toch alles al?

Zodra het bekend wordt dat Joris plotseling een stinkend rijke zwerver is, komen de raarste figuren op hem af. Iedereen wil geld van hem aftroggelen. Er komt iemand die een 8-baansweg wil aanleggen door het bos in de buurt. En er komt iemand langs die heel vieze drankjes verkoopt en zegt dat je daar beter van wordt.Gelukkig biedt notaris Felicia de helpende hand. Zij komt steeds met goede ideeën waar Joris het geld van de erfenis óók aan kan besteden. Daardoor schenkt hij zijn miljoenen steeds aan goede doelen.

Deze vrolijke musical zit vol verschillende types: een traditionele Kerstman, een groente- en fruitkerstman én een Kerstvrouw. Verder maken we kennis met een vrolijke Kerstengel en een serieuze ‘leesprofessor’. Kabouterdames en een ‘gladde’ bankier treden eveneens op in de musical.