Zonnewacht & Maneraad

Een verhaal over vooroordelen, vluchtelingen en het klimaat.
Zonnewacht leeft overdag, Maneraad ‘s nachts. Zonnewacht zingt, Maneraad rapt. Naast muziek worden ze omringd door vooroordelen over elkaar. Maar dan heb je Nachtegaal, de troonopvolger van Maneraad, die plots blijkt te kunnen zingen… Wat nu?

Een fantasievolle musical met 12 liedjes in verschillende stijlen, van rap tot symfonische pop.

De musical kan perfect dienen als afscheidsmusical voor groep 8, maar kan ook uitgevoerd worden door de hele school.

Het musicalpakket bevat een draaiboek, een lesmap, partituren met akkoorden, een cd ingezongen door ons kinderkoor, instrumentale versies van de liedjes, een script met regie-aanwijzingen, danstutorials, een knutselmap en geanimeerde beelden die kunnen dienen als decor.

Er bestaat ook een kindermuziekboek van Zonnewacht & Maneraad dat als souvenir kan dienen van de onvergetelijke voorstelling.

Poolster Producties

Poolster Producties maakt kant-en-klare musicalpakketten waarmee een school zelf aan de slag kan.

Onze missie? Een creatieve uitlaatklep bieden voor leerlingen zonder extra werkdruk voor de leerkracht. En dat allemaal met veel aandacht voor maatschappelijk relevante thema’s zoals het klimaat, vooroordelen en gender.

Voor één klas, twee klassen of de hele school: onze pakketten zijn voor iedereen toepasbaar. Stap voor stap word je begeleid naar het eindresultaat: een musicalvoorstelling met jouw leerlingen in de hoofdrol.

Het musicalpakket bestaat uit verschillende onderdelen:

• Een draaiboek zorgt voor de juiste voorbereiding, financieel en praktisch.
  • De lesmappen laten je leerlingen kennismaken met de thematiek in het boek. Die thema’s zijn steeds maatschappelijk relevant (racisme, klimaat en gender komen onder andere aan bod) en vormen dus een goede lescontext.
  • En dan begint het leukste werk: de partituren, instrumentale versies en cd zijn ideaal voor repetities met de klas.

• Met het script met regie-aanwijzingen werk je aan de acteer-skills van je leerlingen.
  • Heb je geen zin om dansjes te bedenken? Dan vormen de danstutorials gemaakt door Dansstudio Sarah (bekend van VTM Kids en K3 zoekt K3) een goede leidraad!

• Met de bijhorende knutselmap kan je eenvoudige kostuum en decorstukken maken, een spannend voorbereidingsmoment voor de leerlingen.

• Voor de dag zelf zit er bovendien nog iets speciaals in het pakket: geanimeerde beelden die het decor vormen van je musical. Ze geven de setting van het verhaal weer en zorgen ervoor dat het publiek zich meteen kan inleven.

Daarnaast bestaat er van onze musicals een kindermuziekboek dat het verhaal op een gemakkelijke manier vertelt. Het bestaat uit mooie tekeningen en een cd met alle liedjes, ingezongen door ons kinderkoor. Een leuke manier om je leerlingen thuis aan het werk te zetten, of het boek met hen mee te geven als souvenir van de onvergetelijke voorstelling!