VRIJ!

VRIJ!

Vrij!De grootste boef van de eeuw – Volleder – is gezien. Vlak bij de school. Iedereen tweet, appt en facebookt erover. Maar wie is deze crimineel eigenlijk? Niemand heeft Volleder ooit van dichtbij gezien. Is het een man of is het een vrouw? En tot overmaat van ramp is ook Robina Hoed gesignaleerd. Zij is voor sommigen een bandiet, voor anderen een superheld. Want Robina jat alleen spullen die niet meer gebruikt worden, en geeft ze dan aan mensen die er wel wat aan hebben.

 

Groep 8 trekt zich er allemaal niet te veel van aan. Zij gaan gewoon de afscheidsmusical opvoeren. Maar waar blijft juf Tooske? Zij is veel en veel te laat.

MeerMusical

MeerMusical is een jong bedrijf dat sinds 1995 musicals maakt. Behalve afscheidsmusicals, zijn er ook kerstmusicals, een middenbouw- en een onderbouwmusical. Daarnaast werkt MeerMusical steeds vaker in opdracht van bedrijven en/of instellingen. In de loop der jaren hebben steeds meer basisscholen voor een 'meermusical' gekozen. En dat is ook niet gek, want MeerMusical maakt eigentijdse musicals die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Het taalgebruik is alledaags en eenvoudig (maar ook weer niet té populair), de liedjes zijn swingend en goed in te studeren (maar hebben wel inhoud, en zijn ook wel eens gevoelig), en het verhaal is spannend en zowel voor grote als kleine groepen goed op te voeren.