Superhelden afscheidsmusical

Superhelden

Superhelden vertelt het verhaal van de verlegen Joris. Hij is een timide, doodnormale jongen, die – net als de rest van zijn klas- geplaagd wordt door pestkop Kees. De ouders van Joris zijn ‘altijd druk’ en hebben geen tijd voor hem. Joris is vreselijk verliefd op Eefje, maar hij lijkt wel onzichtbaar voor haar. Als dan tot overmaat van ramp ook nog blijkt dat Kees een oogje op Eefje heeft, baalt Joris enorm. Hij krijgt van zijn meester het advies om zich er niet te veel van aan te trekken en gewoon een ‘heldendaad’ te verrichten zodat Eefje ook ziet hoe bijzonder hij is.

Na weer een dag ‘onzichtbaar’ te zijn geweest voor de hele wereld, gaat Joris een beetje verdrietig naar bed. Die nacht krijgt hij bezoek van een hele bijzondere superheld HeroMcBero. Hij neemt Joris mee naar de speciale superheldenschool, zodat hij kan leren wat zijn superkracht is.

Waarvan Acte

De visie van Waarvan Acte op het maken van een musical door een klas of groep is dat de musical pas echt ‘van de klas zelf’ is als er ruimte is voor het ‘zelf doen’ en ‘zelf bedenken’! De scripts van Waarvan Acte geven handvatten en duidelijke kaders om de eigen inbreng in een musical vorm te geven, waarmee de iedere musical echt van de klas zelf wordt!

Kinderen zijn creatief, fantasievol en vindingrijk en door deze manier van het aanbieden van een script, kan iedere klas in het basisonderwijs een eigen authentieke invulling geven aan hun eigen musical.