Sterrenstorm

Sterrenstorm

SterrenstormGroep 8 staat klaar om het afscheidsfeest te gaan vieren. Jeanet en Manet gaan een lied van Ruftin Bieper zingen, Siebert kent een fantastische truc met een bal, Rodney zal als illusionist iets laten verdwijnen en Tara heeft een prachtig gedicht geschreven voor de afscheidsavond.

Maar als ze willen beginnen met de optredens, krijgt meester Louis een nieuwsberichtje via zijn telefoon. Er is een extra nieuwsuitzending op televisie. Daar wordt bekend gemaakt dat er een sterrenstorm zal zijn ...

Deze eindmusical bestaat uit een lange én korte versie. De korte versie duurt circa 45 minuten en kan gespeeld worden door 9 t/m 15 spelers. De lange versie duurt zo'n 70 minuten en is ideaal voor 17 t/m 50 spelers. De lange versie bevat veel ideeën voor filmpjes, niet per se noodzakelijk, maar maken de opvoering nóg leuker.

MeerMusical

MeerMusical is een jong bedrijf dat sinds 1995 musicals maakt. Behalve afscheidsmusicals, zijn er ook kerstmusicals, een middenbouw- en een onderbouwmusical. Daarnaast werkt MeerMusical steeds vaker in opdracht van bedrijven en/of instellingen. In de loop der jaren hebben steeds meer basisscholen voor een 'meermusical' gekozen. En dat is ook niet gek, want MeerMusical maakt eigentijdse musicals die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Het taalgebruik is alledaags en eenvoudig (maar ook weer niet té populair), de liedjes zijn swingend en goed in te studeren (maar hebben wel inhoud, en zijn ook wel eens gevoelig), en het verhaal is spannend en zowel voor grote als kleine groepen goed op te voeren.