Puinruimers afscheidsmusical

Puinruimers

Puinruimers

Puinruimers is een doldwaze eindmusical vol grappige typetjes, een humoristische verhaallijn en geweldige muziek! In deze vrolijke comedy, met een knipoog naar de mensheid wordt op luchtige wijze de aarde van de ondergang gered!

Op een ochtend kijkt het Mannetje op de maan door zijn telescoop naar de aarde en schrikt zich werkelijk een ongeluk! ‘Moeder Natuur’ ligt te slapen in haar eigen vuilnis, ‘Vadertje Tijd’ rent overspannen in het rond, op zijn hielen gezeten door zijn wanhopige assistent ‘Stopwatch’ die de pauzeknop maar niet kan vinden! Wat is er toch aan de hand!?

 

Al turend door zijn telescoop ontdekt het Mannetje dat er ineens vier ‘monstertjes’ bij moeder natuur logeren, die de boel vervuilen en tussendoor steeds energydrink in de thee, van de normaal zo kalme Vadertje Tijd, stoppen…

 

Hij slaat groot alarm, want straks vergaat de wereld! Hij roept de hulp in van Klaas Vaak en Koos Nooit en met zijn drieën, brengen zij Moeder Natuur en Vadertje Tijd naar de SPA van ‘Hare Klysma’, (die in werkelijk gewoon Henk heet en loodgieter is…). Met behulp van zijn team van bedienden en schoonheidsconsulenten, moet hij hen rustig krijgen en op zien te lappen, maar ja, hoe doe je rustgevende yoga-oefeningen met een ‘hyperdepieper stuiterbal’ die vol energydrink zit?

Waarvan Acte

De visie van Waarvan Acte op het maken van een musical door een klas of groep is dat de musical pas echt ‘van de klas zelf’ is als er ruimte is voor het ‘zelf doen’ en ‘zelf bedenken’! De scripts van Waarvan Acte geven handvatten en duidelijke kaders om de eigen inbreng in een musical vorm te geven, waarmee de iedere musical echt van de klas zelf wordt!

Kinderen zijn creatief, fantasievol en vindingrijk en door deze manier van het aanbieden van een script, kan iedere klas in het basisonderwijs een eigen authentieke invulling geven aan hun eigen musical.