Ouders, trollen en andere ellende afscheidsmusical

Ouders, trollen en andere ellende

Een sprookje voor gevorderden

De sprookjesfiguren zijn boos en ontevreden! Ze worden uitgebuit omdat ze te weinig salaris krijgen voor hun optreden in sprookjesboeken en pretparken. Tot overmaat van ramp krijgen ze ook nog een brief van Pinokkio waarin staat dat ze gekort worden op de “royalties” die ze ontvangen voor schnabbels! Ze zijn het zat en besluiten verhaal te gaan halen bij de van de toverfee(ks) van personeelszaken. Alleen komen ze nooit verder dan haar secretaresse, een slechte, mopperige en aftandse trol, die toevallig bij een wensput zijn kantoor heeft.

Een groep kinderen is het zat, ze worden de hele dag op de VSO, TSO en BSO gedumpt door hun veel te drukke ouders, ze moeten allerlei klusjes doen, krijgen om de klapscheet huisarrest en ze worden geterroriseerd door hun broertjes en zusjes. Ze zijn boos en besluiten weg te lopen naar een ver bos. Daar komen ze per toeval bij een wensput. Voor de grap gooien ze er een muntje in, net op het moment dat de sprookjesfiguren verhaal komen halen bij de trol…

Waarvan Acte

De visie van Waarvan Acte op het maken van een musical door een klas of groep is dat de musical pas echt ‘van de klas zelf’ is als er ruimte is voor het ‘zelf doen’ en ‘zelf bedenken’! De scripts van Waarvan Acte geven handvatten en duidelijke kaders om de eigen inbreng in een musical vorm te geven, waarmee de iedere musical echt van de klas zelf wordt!

Kinderen zijn creatief, fantasievol en vindingrijk en door deze manier van het aanbieden van een script, kan iedere klas in het basisonderwijs een eigen authentieke invulling geven aan hun eigen musical.