Naar Broadway

Naar Broadway

Naar BroadwayOpa Dik heeft kaartjes gewonnen voor de Broadway-musical The Cows. Daar gaat hij liever heen dan voor de 130ste keer naar een afscheidsmusical. Zijn collega-oudjes Milou, Tom en Kora gaan met hem mee. Groep 8 is ondertussen erg zenuwachtig voor de afscheidsmusical. En dat wordt nog erger als ze ontdekken dat een van de hoofdrolspelers, Francien, er niet is.

 

Naar Broadway zit vol vrolijke, gekke typetjes en rare scènes, echte groep 8-onderwerpen en swingende liedjes. Het is ‘gewoon een KOE-goeie musical!’

MeerMusical

MeerMusical is een jong bedrijf dat sinds 1995 musicals maakt. Behalve afscheidsmusicals, zijn er ook kerstmusicals, een middenbouw- en een onderbouwmusical. Daarnaast werkt MeerMusical steeds vaker in opdracht van bedrijven en/of instellingen. In de loop der jaren hebben steeds meer basisscholen voor een 'meermusical' gekozen. En dat is ook niet gek, want MeerMusical maakt eigentijdse musicals die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Het taalgebruik is alledaags en eenvoudig (maar ook weer niet té populair), de liedjes zijn swingend en goed in te studeren (maar hebben wel inhoud, en zijn ook wel eens gevoelig), en het verhaal is spannend en zowel voor grote als kleine groepen goed op te voeren.