Een verloren dans

Jaar van uitgave : 2013

Groepen : 7 - 8
Spelers : 3 - 13
Speelduur : 55 - 65 minuten

Een verloren dans

Het verhaal

Vanaf 3 leerlingen te spelen. Duur: Circa 60 minuten

Speciaal voor kleine groepen Inclusief script voor 3, 6, 9 en 13 leerlingen en uiteraard inclusief de Word-versie om zelf aan te passen.

Een mooi groot bos wordt gerund door een stijve, koppige pauw. De dieren in het bos zijn dat zat en vinden dat hun leidster eens wat losser moet worden. Al dat stijve gedoe, nooit eens een feest. Ze horen goede berichten van een ander bos waar de dieren wel tevreden zijn en denken erover om te verhuizen. Pauw merkt dat ze in populariteit daalt en wil er iets aan doen voor er niemand meer in het bos woont…….., maar wat?

Ze hoort van een danswedstrijd in het Vlierenbos en dan is het idee al snel geboren. Er komt in dit bos ook een danswedstrijd en zij gaat winnen. Alleen is er een klein probleem. Ze kan niet dansen.

Er volgt een opeenstapeling van hilarische momenten als ze van andere bosdieren leert dansen. Iedereen wil meedoen en willen toch zeker niet dat Pauw gaat winnen. In het bos arriveert een vreemdeling; Kangoeroe. Hij hoort van de wedstrijd en vindt het wel wat om de baas te zijn van dit bos. Hij bedenkt een aantal nare plannetjes om de andere dieren uit te schakelen. Uiteindelijk staan hij en Pauw als enige nog overeind in de danswedstrijd. Ze laten zich allebei van hun beste kant zien en… jawel pauw heeft geoefend en weet de jury te overtuigen dat zij wint van kangoeroe. Om alle dieren in het bos te houden belooft ze om losser te zijn en beter te luisteren naar de wensen van alle dieren.

Meteen in huis door de directe downloadfunctie of compleet op USB-flashdrive per post. Heel veel, voor 1 prijs. Alle informatie op www.groep8musicals.nl

Groep8musicals.nl