Jaar van uitgave : 2017

Spelers : 13 - 45
Speelduur : 60 - 90 minuten

Het verhaal

Groep 8 is bijna klaar voor de afscheidsmusical. Er moet alleen nog worden gewacht op het laatste publiek.
Robin en Saminia spelen ondertussen het Spoken-Man-Go-spel op hun mobieltjes. Ze achtervolgen het zeldzame wezen Piek-Hatsjoe. Als ze hem bijna te pakken hebben, moeten ze door een deur heen. Achter die deur begint een offline wereld waar je niet zomaar uit terug kunt keren.

Gelukkig zijn Robin en Saminia niet alleen. Opa Jur en oma Wieke zijn mee. En Tess en haar oppashond Ozzie zijn er ook. Net als meester Victor - die zichzelf de meestervlogger van de school vindt. Er moeten drie vragen worden beantwoord om weer terug te kunnen keren naar de gewone (online) wereld. Oma Wieke hoeft niet zo nodig terug en saboteert de boel:

Offline, offline... ik vind het dolletjes...
ik vind het reuzefijn!

Maar alle anderen willen wel terug. De vragen zijn moeilijk en de tijd tikt snel door.
Gaat het nog lukken om op tijd te zijn voor de musical?

"Wij doen vandaag het licht uit
dit is ons afscheidslied
maar wij komen hier nog terug, hoor
we vergeten deze school zéker niet! "