De Achtste Opdracht

Speelduur : 60 - 90 minuten

De Achtste Opdracht

Het verhaal

In De achtste opdracht moeten de kinderen bewijzen dat ze naar de middelbare school kunnen door het uitvoeren van acht opdrachten. De opdrachten krijgen ze van de eigen meesters en juffen en bestaan onder meer uit het raden van elkaars herinneringen uit de kleutertijd, het maken van een rap over groep 3, het vertellen van toekomstdromen en het houden van een dancebattle zonder ruzie. In de laatste opdracht moeten ze bewijzen dat ze elkaar goed genoeg kennen en dat ze elkaar niet zullen vergeten. Dan pas mogen ze vertrekken.

De musical kent een raamwerk van scènes waar de opdrachten ingepast kunnen worden. De kinderen halen in helder beschreven opdrachten de herinneringen op en samen met de leerkracht verweven ze dit in de musical.