Ruth (hartje) Boaz

Speelduur : 60 - 75 minuten

Ruth (hartje) Boaz

Het verhaal

In de musical “Ruth (hartje) Boaz” wordt het bekende bijbelverhaal Ruth gespeeld.

De musical begint in de tijd dat Naomi en Elimelech samen met hun zoons in Israël wonen. Vanwege de hongersnood besluiten ze echter om te vertrekken naar het land Moab waar de zoons van Naomi trouwen met Orpa en Ruth. Maar niet veel later krijgen ze een groot verdriet te verwerken, want zowel Elimelech als de zoons van Naomi overlijden. Korte tijd daarna beslist Naomi dat ze terug wil keren naar haar land Israël. Ruth besluit om mee te gaan met Naomi en leert in Israël haar nieuwe liefde Boaz kennen. In Israël zijn de regels om te hertrouwen alleen anders dan ze gewend is! Zou ze eigenlijk wel mógen trouwen met Boaz?

“Ruth (hartje) Boaz” is een musical met veel zang en mogelijkheden voor dans. Alle ingrediënten zijn aanwezig om een onvergetelijke musical op de planken te brengen.

Deze musical is uitermate geschikt voor opvoeringen door (kinder)koren, voor de kindernevendienst, binnen de kerk of op de basisschool.